Mijn favorieten

Taxatie

Woning Taxeren Eindhoven en omgeving

U wilt uw woning in Eindhoven of in een straal van 20 km rondom Eindhoven laten taxeren? Dan bent u bij Robert Rexwinkel Lommers Makelaars aan het juiste adres. Wij kunnen uw woning taxeren en een waardeoordeel vastleggen in een erkend taxatierapport. Wanneer u niet op zoek bent naar een officiële taxatie, maar wel wilt weten wat uw woning waard is op de huidige woningmarkt, kunt u kiezen voor een gratis waardebepaling door een van onze makelaars.

 

Is een officiële taxatie al nodig?

Een woning taxeren is niet hetzelfde als een waardebepaling van uw woning. Het is een bekend misverstand. Wanneer u overweegt om uw huis of appartement in Eindhoven eo in de verkoop te zetten en benieuwd bent naar de mogelijke opbrengst, dan is een officiële taxatie niet nodig. Een waardebepaling is dan al voldoende. Een waardebepaling door een makelaar van Robert Rexwinkel Lommers Makelaars is vrijblijvend en kosteloos. Wij laten u met een onderbouwd rapport zien hoe uw woning in de lokale verkoopmarkt ligt, door de verwachte verkoopwaarde te schetsen en u vervolgens te adviseren over de vraagprijs van de woning.
 

Inzicht in de waarde van uw woning

Om te bepalen hoe uw woning in Eindhoven eo in de markt ligt, is een goede kennis van de lokale woningmarkt essentieel. Bij een waardebepaling van uw huis of appartement kijken wij onder meer naar de staat van uw woning, naar de ligging en de omgeving. Ook nemen we verbeterpunten en referentieobjecten in de buurt mee in ons oordeel. Kortom: met een gratis, en vrijblijvende waardebepaling door Robert Rexwinkel Lommers Makelaars krijgt u snel en deskundig inzicht in de factoren die bepalend zijn voor de waarde van uw woning.  
 
Vraag een gratis waardebepaling aan.
Dit verplicht u tot niets!
 

Betrouwbaar taxatierapport nodig?

Uw woning in Eindhoven (of in een straal van 20 km rondom Eindhoven) taxeren is nodig wanneer u een hypotheek wilt aanvragen. Zonder taxatierapport kunt u geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen. Maar er zijn meer momenten waarop een betrouwbaar taxatierapport noodzakelijk is.
Bij afsluiten van een opstalverzekering
Bij een boedelscheiding
Bij een aanslag erfbelasting
Bij bezwaarmaking WOZ-waarde

   
Woning in Eindhoven eo laten taxeren?
Neem contact met ons op.
 

NWWI-taxatie van uw woning

Er zijn twee soorten taxaties mogelijk: gevalideerd en ongevalideerd. Bij bezwaar tegen een WOZ-beschikking is een ongevalideerde taxatie voldoende, in de meeste andere gevallen wordt een gevalideerd taxatierapport gevraagd.
 
Geldverstrekkers en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hanteren strikte regels omtrent het taxeren van een woning. Zo moet het waardeoordeel door een gecertificeerde taxateur worden uitgevoerd, en dit moet worden vastgelegd in een erkend taxatierapport. De rapporten van de gecertificeerde taxateur van Robert Rexwinkel Lommers Makelaars worden gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en worden zodoende geaccepteerd door iedere geldverstrekker en de NHG. Een NWWI-taxatie komt volgens duidelijke richtlijnen tot stand.
 

Verschil woning taxeren en waardebepaling

Het verschil tussen uw woning taxeren en een waardebepaling van uw woning in Eindhoven of omgeving is de officiële documentatie. Wilt u een indruk van de verkoopwaarde van uw huis of appartement? Dan is een waardebepaling voldoende. In andere gevallen, zoals een hypotheekaanvraag, is uw woning taxeren een must. Robert Rexwinkel Lommers Makelaars helpt u graag.